Valentum rådgivare vid försäljningen av Speed Group till Ratos.

Speed Group grundades 2004 och ägs idag av grundarna Jarl Ternander och Daniel Johansson samt Jesper Andersson och VD Catrin Wirfalk. Tillsammans med duktiga medarbetare har verksamheten utvecklats framgångsrikt och Speed är idag en av Sveriges ledande tjänsteleverantörer inom sina verksamhetsområden. Nuvarande ägare kommer att kvarstå med en ägarandel om ca 30% och ha en fortsatt aktiv roll i bolagets utveckling.

Bolaget erbjuder flexibla tjänster med kundanpassade lösningar med allt från traditionell bemanning av lager och industri till komplett övertagande av hela värdekedjan inom logistik och produktion. Efterfrågan på effektiva logistiktjänster ökar kontinuerligt i takt med den snabbväxande e-handeln, centralisering av lager på strategiska platser samt ökad komplexitet i logistiksystemen.

”Teamet på Speed har byggt ett exceptionellt företag och vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att arbeta tillsammans i denna transaktion. Vi upplevde ett stort intresse, både inhemskt och internationellt, för bolaget genom en strukturerad auktionsprocess. Ägarna valde slutligen att genomföra affären med Ratos, som är en idealisk partner för Speed i sin fortsatta tillväxtresa framöver”, säger Robert Bäckström, ansvarig Partner och VD, Valentum Partners.

Klicka för att läsa mer – Pressmeddelande – Speed Group.

För ytterligare information kontakta:

Robert Bäckström
VD och Partner
Tel: +46 8 41 200 401
Mob: +46 708 129 307
robert.backstrom@valentum.se