Valentum Partners har agerat rådgivare till Recover Nordic vid förvärven av Relita Industri och Skadeservice AB, Relita Avfuktning AB och Demolit AB. Förvärven är ett första steg för Nordens största leverantör av skadeservice- och saneringstjänster, Recover Nordic, att etablera sig på den svenska marknaden.

”Förvärven kommer att ge Recover Nordic en solid grund för att bygga en rikstäckande organisation i Sverige. Förvärven kommer också stärka vår position som det ledande skadesaneringsföretaget i Norden. Jag är säker på att Relita och Demolit med sina kunskaper inom sina tjänsteområden kommer att tillföra ett mervärde för Recover Nordic”, säger Bjørn Herlofsen, koncernchef Recover Nordic.

”Från början såg vi möjligheterna till att bygga Recover Nordic till det ledande skadesaneringsbolaget i Norden, och vi är mycket nöjda med i vilken takt det sker”, kommenterar Torbjørn Midsem, Partner Agilitas Private Equity.

”Vi är mycket glada över att få ha bistått Recover Nordic i detta projekt. Förvärven gör att Recover Nordic snabbt får ett stort avtryck på en ny geografisk marknad med potential för framtida konsolidering. Det ska bli mycket intressant att fortsätta följa Recover Nordics fortsatta nordiska expansion framöver”, säger Robert Bäckström, ansvarig Partner och VD Valentum.

För att läsa hela pressmeddelandet, klicka här.

För ytterligare information kontakta:

Robert Bäckström
VD och Partner, Valentum Partners
Tel: +46 8 41 200 401
Mob: +46 708 129 307
robert.backstrom@valentum.se