Valentum rådgivare till ägarna av Fractal Design (FD Sweden AB) vid försäljningen till Litorina IV

Litorina IV investerar i Fractal Design, en ledande svensk aktör inom utveckling och försäljning av chassin, fläktar, kylsystem och strömförsörjning inriktade mot högpresterande gamingdatorer. Idag omsätter Fractal Design ca 275 miljoner kronor och säljer årligen över 400 000 chassin för gamingdatorer på mer än 40 marknader.

Fractal Designs kundgrupp består av PC-gamers vilket är en marknad som växer i snabb takt, särskilt segmentet bestående av krävande användare dit majoriteten av Fractal Designs kunder hör. Marknaden för PC-hårdvara riktad mot krävande användare beräknas växa 7 – 10 % årligen de kommande åren och är idag värd ca 18 miljarder USD.

Genom att kontinuerligt leverera en genomgående hög produktkvalitet med hög teknikhöjd har Fractal Design mottagit goda recensioner från användare såväl som professionella testare världen över.

För att påbörja nästa tillväxtresa har riskkapitalbolaget Litorina investerat i bolaget. ”Vi har en utmanande tillväxtplan framför oss, både i marknadsandel och på nya marknader. Vi ser det som att vi bara är i början av vår tillväxtresa. Med en stark ägare som har kompetens inom bolagsbyggande och som kan stödja med eventuellt kapital kan vi göra resan ännu snabbare”, säger Hannes Wallin, VD och grundare av Fractal Design.

Vi är mycket stolta över att ha fått förtroendet att bistå ägargruppen till Fractal Design i denna transaktion. Fractal Design är ett globalt snabbväxande, innovativt och välrenommerat bolag inom gaming-världen med mängder av prisbelönta produkter”, kommenterar Robert Bäckström, ansvarig Partner, Valentum.

Valentums transaktionsteam bestod av Robert Bäckström, Oscar Coster och Tomas Almgren.

För ytterligare information, kontakta:
Robert Bäckström
Partner
+46 8 41 200 401
+46 708 12 93 07
robert.backstrom@valentum.se