För att ytterligare stärka Fagerhultgruppens position inom den professionella belysningsmarknaden, har Fagerhult undertecknat avtal om att förvärva 100% av aktierna i WE-EF Leuchten, med säte i Bispingen, Tyskland. Värdet på transaktionen uppgår till 81 MEUR (Enterprise Value).

WE-EF designar och tillverkar utomhusarmaturer för en rad olika applikationsområden. Företaget har två fabriker i Tyskland och en i Thailand; samt monteringsanläggningar i Australien, Frankrike och USA.

Genom förvärvet av WE-EF uppnår koncernen en total försäljning inom utomhusbelysning som överstiger 100 MEUR på årsbasis. Samtidigt skapas ett flertal synergier såsom (i) möjligheten att stärka Fagerhultgruppens position inom utomhussegmentet, (ii) förstärker den existerande försäljningen i Tyskland, Frankrike, USA och Australien, samt (iii) signifikant ökad närvaro inom regionen Asia-Pacific.

AB Fagerhult (publ), grundat 1945 med rötter från Västergötland, är idag ett av Europas ledande belysningsföretag med totalt 2 700 medarbetare i mer än 20 länder och är noterat på Nasdaq OMX Stockholm.

För mer information kontakta:
Robert Bäckström
Partner
Tel: +46 8 41 200 401
Mob: +46 708 12 93 07
E-post: robert.backstrom@valentum.se