Valentum Partners har agerat rådgivare till Tomra vid försäljningen av Tomra Compaction som verkar under varumärket Orwak, vid försäljningen till San Sac Group som ägs av Accent Equity Partners.

Orwak utvecklar, tillverkar och marknadsför ett brett sortiment av avfallskomprimatorer och balnings-/brikettsystem för återvinningsbart material. Företaget har tillverkning i Sävsjö, Sverige, samt försäljningskontor och dotterbolag i Sverige, Norge, Polen och Japan. Dessutom sker försäljning via distributörer i ett 40-tal länder i Europa, Nordamerika, Asien och Australien. Orwak har cirka 100 anställda och omsätter strax över sek 200 miljoner.

”Intresset för svenska tillverkande industribolag är för närvarande mycket stort och Tomra Compaction har genererat ett mycket stort intresse från finansiella köpare. Processen resulterade i valet att sälja bolaget till San Sac Group. Tomra Compaction hamnar därmed i en industriellt riktig familj som möjliggör stora synergier framöver”, säger Tomas Almgren, Director på Valentum Partners.

För att läsa hela pressmeddelandet klicka här.

För ytterligare information kontakta:

Tomas Almgren
Director, Valentum Partners
Tel: +46 8 41 200 406
Mob: +46 704 500 369
tomas.almgren@valentum.se