Valentum Partners har agerat rådgivare till ägarna av Lyko vid sammanslagningen med Bellbox. Genom sammanslagningen skapas en ledande multi-channel retailer med cirka SEK 500 miljoner i omsättning.

Lyko är ett av Sveriges ledande e-handelsbolag inom hårvård och skönhet. Bolaget har sedan starten 2003 växt kraftigt och har idag över en halv miljon registrerade kunder. Bolaget, som har huvudkontor i Vansbro, sysselsätter närmare 70 personer.

Bellbox grundades 2001 och är idag en av Sveriges största butiksåterförsäljare av salongsexklusiva hårvårdsprodukter. Verksamheten bedrivs genom 30 helägda butiker med salonger i Sverige och Norge.

”Jag är mycket nöjd med mitt val att anlita Valentum som rådgivare, de har arbetat hårt och dedikerat genom hela processen och dessutom har vi fungerat mycket bra tillsammans på ett personligt plan vilket är oerhört viktigt då tempot stundvis varit mycket högt”, säger Rickard Lyko, VD för Lyko.

”Det har varit med stor entusiasm som vi på Valentum har arbetat tillsammans med Rickard Lyko i denna transaktion. I en värld där konsumenten genomför köp både från datorer, mobiler och i butiker blir vikten att möta kunden i alla säljkanaler allt mer betydande. Sammanslagningen mellan Lyko och Bellbox kommer att medföra stora fördelar för bolagens kunder och vi ser med stort intresse fram emot att följa utvecklingen i det nya gemensamma bolaget”, säger Joakim Tengzelius, Partner på Valentum Partners.

För att läsa hela pressmeddelandet klicka här.

För ytterligare information kontakta:

Joakim Tengzelius
Partner, Valentum Partners
Tel: +46 8 41 200 403
Mob: +46 703 340 006
joakim.tengzelius@valentum.se