Valentum kommenterar

Vi är stolta över att ha fått förmånen att representera ett klassiskt svenskt industribolag med större delen av sin försäljning i Norden, Europa och USA. Med egenutvecklade, patenterade produkter med högt ställda kvalitetskrav har SIB skapat en unik position inom flyg- och tillverkningsindustrin. Tillsammans med ägarfamiljen har vi i Lagercrantz funnit en bra ägare som kan utveckla bolaget vidare.

Anders Jonsson, Partner på Valentum.

Vår familj började tillverka borstar redan i slutet av 1800-talet och själv har jag levt med SIB sedan jag föddes, säger Caroline Droeser. När bolaget skulle gå vidare till nya ägare var det därför mycket viktigt att bolaget hamnade i rätt hamn där bolaget och personalen fick en stark grund att stå på och som kunde stötta bolaget i den fortsatta utvecklingen. Valet hamnade på det börsnoterade företaget Lagercrantz Group.

SIB utvecklar, säljer och tillverkar specialgjorda borstar i stål och plast för snöröjning av landningsbanor på flygplatser samt för industriella applikationer inom verkstadsindustrin. SIBs kassettborstsystem är marknadsledande på nordeuropeiska flygplatser och har en stark position i Nordamerika. Försäljningen sker till stor del på export.

”Valentum har som finansiell rådgivare åt SIB drivit en bra försäljningsprocess och hittat en mycket passande köpare samt aktivt hjälpt ägarna till en bra lösning för familjen och bolaget”, säger Caroline Droeser.

Lagercrantz Group är en teknikkoncern som erbjuder värdeskapande teknik, antingen med egna produkter eller med produkter från ledande leverantörer. Inom koncernen finns ett 35-tal bolag, vart och ett orienterat mot en specifik delmarknad, en nisch. Gemensamt för bolagen är att värdeskapandet är stort, med hög grad av kundanpassning, support, service och andra tjänster.
Lagercrantz är verksamt i sju länder i Nordeuropa och i Kina. Koncernen har omkring 1100 anställda och omsätter drygt 2 500 MSEK. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

 

Läs mer...

Fakta

  • Uppdragsgivare: Svenska industriborstar i Västerås
  • Uppdrag: Sälj
  • Bransch: Industri - tillverkning

Finansiell historik

Omsättning (miljoner)
  • 43
  • 41
  • 44

SIB utvecklar, säljer och tillverkar specialgjorda borstar i stål och plast för snöröjning av
landningsbanor på flygplatser samt för industriella applikationer inom verkstadsindustrin.